LED ЛАМПИТЕ НА TOSHIBA ОСВЕТЯВАТ ЛУВЪРА


Един от най-значимите досега проекти на Toshiba LED Lighting Systems е предоставянето на LED осветление за световноизвестния музей на изкуствата в Париж – Лувъра.

На 4-ти юни 2013 година във Франция е проведена церемония на осветлението в залата на Наполеон в Лувъра за завършената реиновация на осветлението на Мона Лиза и Червената стая. На церемонията присъстват вицепрезидентът на Корпорацията Тошиба – г-н Хидеджиро Шимомитсу и главният мениджър – г-н Ерв Барбаре, както и 480 гости, сред които ценни европейски клиенти.

Лувърът и Toshiba сключват споразумение за партньорство още през юни 2010. Toshiba има за задача да обнови осветлението на пирамидата, Pyramidions и Pavillon Colbert (декември 2011) и Cour Napoleon (май 2012) – свидетелство за инвестицията на Лувъра в околната среда. Реиновациите значително намаляват потреблението на енергия, а тази на екстериорните светлини спада със 73%.

Обновяването на осветлението на Мона Лиза и това на Червената стая е първият път, в който Toshiba LED са били използвани за интериорно осветление в музей. Осветителните тела, разработени от Toshiba, подобряват цветовете на картината, новото оборудване се състои от 34 светодиода, които намаляват облъчването на платното в инфрачервения и ултравиолетовия диапазон, спират стареенето на произведенията, както и намаляват значително консумацията на електричество.

Toshiba предприемат нови проекти за осветление в световен мащаб от април 2010 г. като част от подхода си за създаване на нова „Акари (ligjting) култура“ в хармония с хората и природата. Чрез участието си в този проект Toshiba повишават своите технически възможности и продължават да бъдат едни от водещите световни еко насочени фирми, както и да допринасят за глобалната култура и намаляване на натоварването върху околната среда.