Успех, базиран на качество

Toshiba е световен лидер и пионер във високите технологии, производител и дистрибутор на разнообразни електронни и електрически продукти, използващи най-модерните технологии, включително високоефикасните светодиодни осветления. Toshiba е основана през 1875 г. и понастоящем разполага с мрежа от над 740 фирми, с 204 000 служители по цял свят, а годишните продажби възлизат на над 6,3 трилиона йени (68 милиарда щатски долара).

„Визия за околната среда“

Toshiba Group упражнява управление на околната среда, което спомага за хармонията с природата и допринася за създаването на по-богат начин на живот за обществото. Въз основа на основните правила за околната среда, Toshiba Group се стреми систематично да популяризира инициативите в съответствие с „Визия за околната среда“, където са зададени многобройни цели, които трябва да бъдат постигнати, и където са установени доброволни екологични планове.

„Подобряване на енергийната ефективност до 2050г.“ –
Вярвате ли в това? Toshiba вярва.

Ние сме убедени, че икономиката и екологията се допълват и че всяка корпорация е отговорна за икономическите, социалните и екологичните проблеми на своите продукти.
Един от многото примери: След години непрестанен труд нашите светодиодни (LED) продукти консумират до 80% по-малко енергия от лампите с нажежаема жичка.
Околната среда е наш приоритет.
Добре дошли в Toshiba.

Осветлението повишава чувството за сигурност и благополучие

Свойството на светлината да бъде изменяна ни дава възможност да избираме най-подходящото осветление, в зависимост от нуждите си и от тези на средата около нас. Тя ни позволява да планираме, като сама по себе си е решение дори за най-специфичните изисквания: традиционни или иновативни, практични или емоционални. Toshiba произвежда осветителни тела вече повече от 120 години. С нашата оптимална гама от продукти ние предлагаме най-доброто решение за перфектно осветление. Нашите светодиодни лампи и осветителни тела отговарят на най-високите стандарти, благодарение на тяхната ефикасност, функционалност и изключителна естетичност.

125-годишна история на успех

През 1875 година Хисашиге Танака основава по-късно преименуваната на Shibaura Engineering Works компания. През 1939 тя се слива с Tokyo Electric Company и се получава настоящата Toshiba. Още на следващата година тя произвежда първите в Япония луминисцентни лампи.
През 2007 година се изобретяват луните E-CORE LED Downlights – с продължителност на живота над 40 000 часа. LED се превръща в универсален синоним на осветление. През 2009 година се поставя началото на нов пазар, който комбинира светодиодните с класическите лампи. През Март 2010 година официално се прекратява производството на лампи с нажежаема жичка. През 2014 година Toshiba премества акцента на осветлението с една крачка напред – NEOACCENT Shoplights се интегрира перфектно в различна външна архитектура и активира оптимизиран контрол върху топлината.